Tuesday, 8 November 2011

Dedikasi Foto: Untuk Kamu, Kamu Dan Juga Kamu

Kali ini.
Dedikasi foto, aku buat secara berjemaah.
Supaya ramai tak tertunggu-tunggu.
Ada ke orang tunggu pun...?
Keh keh.



Satu: Untuk Kamu Dila



26th SEA Games.
Jakarta-Palembang, Indonesia.
11-22 November 2011.

Anak abah no. 5 dan anak abah no. 6.
Berjuanglah demi maruah negara.

Err... Dila.
Ko faham, kan kenapa aku dedikasikan foto ni untuk ko...?

:)


****************************************************************************************************************


Dua: Untuk Kamu Bujal-X




Menara Condong Teluk Intan, Perak.

Aku ambil kesempatan masa balik beraya di kampung untuk ambil gambar ini.
Keluar dari rumah, ok.
Dalam perjalanan, hujan.
Nasib baik ada kanopi dekat-dekat situ.
Dapat juga menembak.

Sebetulnya.
Lampu pada menara adalah bertukar-tukar.
Dan aku pilih biru untuk kamu, Bujal.

Lampu di tingkat 3 dan 4 memang tak menyala.
Barangkali itu adalah seni lampu!

Keh keh.


****************************************************************************************************************


Tiga: Untuk Kamu Chief





Jam Besar.
Dataran Sejarah, Ayer Keroh, Melaka.
Aku tahu kamu sukakan Melaka.
Tak gitu, Chief?

:D


****************************************************************************************************************


Empat: Untuk Kamu Qing N Kueen




Sejujurnya.
Kita masih belum begitu mengenali antara satu lain.
Terima kasih jadi sahabat maya saya!

Cuba tengok cara burung ni tidur.
Aku pulak yang rasa sakit tengkuk!

Heh.


****************************************************************************************************************


Lima: Untuk Kamu Hanie




Percayalah Yang.
Cili api tu tak ada kena mengena dengan you.
Brokoli tu pun tak ada kena mengena dengan you.
Tapi ai nak juga dedikasikan gambor ni untuk you.

Hiks.


****************************************************************************************************************


Enam: Untuk Kamu Siti




Aku suka kenanga.
Wangi.
Juga cantik.

Buat kamu, Siti.
Sahabat saya yang cool...


****************************************************************************************************************


Tujuh: Untuk Kamu LadyD




Tak tahulah kenapa.
Aku membayangkan kamu cantik macam merak!

:)


****************************************************************************************************************


Lapan: Untuk Kamu Sudip VS Senduk




Separuh nak gila juga mengambil gambar titisan air nih.
Sebab kamera kita buka dslr.
Tak secanggih mana.
Tapi gigih juga nak ambil gambar nih...
(malu sebenarnya)



****************************************************************************************************************


Sembilan: Untuk Kamu Kehelan




Kaktus berbulu merah.
Kaktus ni sebenarnya kecillah sangat.
Tak tahu apa yang istimewanya gambar ini.
Tapi aku suka!

Buat kamu, Kehelan.





Untuk kawan-kawan lain, tunggu ye...

:)


.

36 comments:

bujal X said...

eh aku ada mintak gtambar menara rupanya~keh keh~

tasekM said...

bujal,
ada ke..?

keh keh.



.

Water Lily said...

Bila ko nak terjun lombong untuk aku ni haha..

Remy said...

Kak,
aku nak satu gambar candid yang paling jujur.

bact. said...

keh2.
cantik pulak kaktus berbulu merah tu

mana dapat ha?

tasekM said...

kak lily,
aku tak jumpa lombong la kak.
ada jumpa teratai tu hari.
tapi teratai yg macam dah malas nak hidup kak.
nnti la aku cari teratai lain...

:)






remy,
bukan gambar aku, kan...?
ok.
nnti aku candidkan anak dara lawa yg aku jumpa.






bact,
kat kampung.
bersinor2 bulunya eh...?

:p


.

gadisBunga said...

den punyo mano? :D))

haniaiman said...

trima kasih sahabat..errr..rasanya merak tu akan lari bila nampak LadyD...

Faaein Talip Roy said...

merak biru.. ari tu dapat tangkap dekat eagle resort..

konklusinya..

semua gambar...


menarik


dan memang da bom! lah..

hehehe.. nice! ^^,

tasekM said...

gbunga,
aku tgh cari nyamuk yg boleh bagi kerjasama niih.. ha ha.







hani,
sama2.

ye ke lari beb...?
ke dia kejar...?

:)







faaein,
merak ni aku tangkap kat taman rama2 je nih...
bagus.
sgt beri kerjasama.

:)


.

ADILOT!! said...

hahaha.opkos dila tau.hehehe.name gumuk sy di situ.eheh

||alis|| said...

sah, gua nak chop lu kak, tahun depan, aci?

suka giler ngan gambar selai daun kering tuh. cantik kontra dia, ijau-ckelat.

sepa said...

tu... ada gambar titisan air... ada bebayang. kan boleh buat... :)

.
pelangi dalam titisan air la pulak pas nih...

hanie said...

kak..i lep yuuuu!!

ok..skrg..yu nk gambor ape.. ai dedikasi utk yu kat blog gambors. hahahaha...



p/s: cili api ye kak.. hangat pijor le karangggg.. hahaha

Cikgooden said...

lawa gambaq hang tangkap..kamera jenis apa?..nak beli la satu kemra jenis tu..

ereen said...

Anak Abah no.4...
dalam pantang wakakkaka
nak jugak masuk list hahahaha


tet.........

tasekM said...

dila,
nama gumuks tu dah kena tukor beb.
dia dah kuruih.

hehe.







alis,
sudah mahu kawenkah...?
waaaaaaa... tak tau cerita pun ni...







sepa,
pelangi...?
ko biar betik bro.

kejap.
pesal blog ko kena removed ni..?







hanie,
ai nak gambor daun maple.
amacam...?

beb.
hadiah dr korea sudah sampai.
thanx honey...
ai suker.




.

tasekM said...

den,
nikon coolpix L120.







teh,
org dlm pantang tu celah mana nama nk masuk paper tu...?

keh keh.



.

Kehelan said...

Salam Kak Tasik...

superb!!!

cantik!

semua cantik!

tp tentulah dedikasi utk saya lg cantik!!

terima kasih

teruskan berkarya!

tasekM said...

kehelan,
sama2 beb.

baik2 tercucuk duri.

keh keh.




.

sepa said...

blog aku dah ada balik. si blogger nih dah datang sewel kot... :P

tasekM said...

sepa,
manjang je sewel eh....?

nak mintak rasuah ke hape nih...

haha.



.

ereen said...

hahaha...
dlm paper tak leh masuk..
dlm list blog nak jugak wakkaka
giler glamer sungguh kan...


hehehhe

ADILOT!! said...

wakaka.die da derma gumuk die kat dila.

menangis aku di bilik akibat kegumukan diriku.

mood: bertukar sedih!

PUTUBAMBU said...

cantiknya...especially kaktus tu lah

tasekM said...

teh,
ko mmg.
kah kah.






dila,
aku syak, kan dila...
mengkalo mengemop rumah hari2 bulih kurus le.
cer ko cuba..

:p






putu,
sbb bulu merah tu nampak cantik la aku rasa.



.

ADILOT!! said...

udah akk.pepg da kne bgn kms umh.tp umh kecik cinonet cpt no abis kms nye.rase nk apply kontrak cuci bangunan pulak.kihkihkih.

:p

tasekM said...

dila,
cer mop umah tu sejam sekali.

harus kuriuh kering tu.

haha.




.

ADILOT!! said...

haha.sejam sekali?tggl tulang mcm membanting tulang.wakaka

tasekM said...

dila,
bulih kuruih...
betoi.
tak caya buat.

haha.


.

sudipVSsenduk said...

Masyallah... cantiknya ciptaan Tuhan ditambah pulak dgn kesabaran yg dianugerahkan pd si kamera woman ni.. TQ TQ.. terharu sesangat.. rasa mcm nak menitiskan air hidung je. Nnti saya belanja air masak ye...

tasekM said...

sudip,
hehe.

tak agak2 tau nk belanja air masak.

:p



.

Siti said...

br terperasan ada gambo yg ko dedicate kat aku. syukron jazilan ya Tas...eh..tp betul ke aku siti yg dimaksudkan itu? hahaha...

tasekM said...

siti,
betul la beb..
dirimulah itu..

:0


.

Siti said...

hukhuk...so sweettttttttttttttttt...cayang kamoooo....

tasekM said...

siti,
cayang kamu juga..

:)



.