Wednesday, 23 November 2011

Obsesi III: Bunga Tahi Ayam

Ada lebih seratus gambar bunga tahi ayam dalam  memory card  kamera nih.
Aku memang berniat nak simpan.
Tak akan delete.
Betul-betul punya obses!










Dedikasi foto: Untuk Kamu Cik Ina Do Do Cheng.














Lokasi: Dataran MBMB, Ayer Keroh, Melaka.


.

14 comments:

my360finder said...

bagila tajuk "lantana camara"
baru bunyi saintifik sikit

Aku said...

kalau bunga taik ayam tu dicelup dalam tepung tempura lepas tu di goreng dgn minyak kacang tanah pada suhu 250 darjah selama 8 minit, sure sedap...

tasekM said...

my360finder,
mulia sikit bunyinya ye dak.

haha.






aku,
ko ni kannnnnn...
bunga pun nak makan.
makan la batang2 dia sekali...

:p



.

sudipVSsenduk said...

kita tukar camera bole tak??

sepa said...

1,2,3,4,5,6,7,8,9... ada 91lebih lagi. aku suka yg nomor2. :)

tasekM said...

sudip,
ko punya dslr kan...?
bulih la kalau gitu.

hehe.






sepa,
sila jgn cakap yg ko nk tgk yg lagi 91 lebih tu...
aku tepek kang mau muntah.

haha.



.

J@J@ / Bini The Rock said...

gambar last..aku suka!

x)

Teuvo Vehkalahti said...

Greetings from Finland. This blog is nice to explore, through other countries, people, culture and nature. Come and you look at pictures Teuvo blog and tell all your friends that they too would look Teuvo photos to your country's flag would rise higher than the blog my flag collection. Thank you Teuvo Vehkalahti Finland

Water Lily said...

Wah makin menganam kauuu!

Ni Pakcik dari Findland buat aku jeless..gombo winter dia cantik wooo.. hehe

tasekM said...

jaja,
cantik sbb warna2.
merah bunga balung ayam tu aku suka.






teuvo,
thanx for visiting my blog.
love to know the culture and beauty of Finland too.







kak lily,
tapikan.
komen dia kat semua blog pun sama.
spammerkah?

keh keh.


.

Dinas Aldi said...

Akak suka gambar no. 7 :)

tasekM said...

dinas,
nnti akak dedikasikan utk ko gambar yg sewaktu dengannya eh..?

:)




.

ereen said...

perghhh.. cantik ka..
warna ori ker...
cantik sehhh......


.

tasekM said...

teh,
ye beb.
warna ori.
aku tak edit.

aku mmg gila taik ayam.

haha.


.