Saturday, 26 November 2011

Saga Yang Merah

Benda alah ni la mainan aku kecik-kecik...


Dedikasi Foto: Untuk Kamu Ari Lucy.








For you Dino.





.

18 comments:

Dinas Aldi said...

Masa darjah 1-2 zaman dulu, ini buat alat bantu kira latihan Matematik. Boh dalam botol bawak pi sekolah, hehe..

Aku said...

tima kacih, kata dino.


ko buat main masa kecik2?
mesti ko suka masuk-masuk dalam rongga hidung, kan? lepas tu kena masuk spital nak keluarkan balik.

sudipVSsenduk said...

mesti ko t'tonggeng2 nak capture gambo ni kan, kan Cun la beb...

sepa said...

majlis perbandaran suka tanam pokok2 saga tepi jalan.

satu lagi, pokok bunga tanjung.

yg kurik itu kendi,
yg merah itu saga.

:)

haniaiman said...

la ni susah gak nak carik benda alah ni..anak2 je yg sll main kat skolah.

||alis|| said...

tgk gambar2 nih sume rasa macam nak buat biji saga 3rasa jer, alahaiii... merah itu saga, indeed~

Aku said...

suka bentuk biji saga tu

my360finder said...

tas..
aku terpegun
sungguh!!

aku tak nak komen
pasal buah tuh

tapi komposisi gambar tuh
terbaeekk!!

ereen said...

hahaha.. buat kra-kira yer
kih kih kih...
aritu pi kutip buah saga ni..
ingat utk tujuan yg sama
senang nak pahamkan tambah tolak..
sekalinya buat mainan masuk lubang idung.. aduusss....

AZANI said...

saga merah....terbaek

hanie said...

kak..dedikasi ai utk yu..tak masuk dlm list pun. sedey tauuu...




hahahaa.. mengada ke tidak gaya gitu? :P

Faaein Talip Roy said...

saga.. makcik ai kumpul2kan pastu buat cam batu seremban..

kenangan..

CAHAYA MATA said...

owwhh..baru jumpa blog ini..(terlambat sudah...)

suka hasil tembak-tembak sis.. :)

tak ada picture untuk saya...??

(tutup muka)
alaa..saya..yang bagi blueberry tart suatu masa dulu...ichhh.. :)

tasekM said...

dinas,
betul.. betul...
eh! barangkali kita hampir sabaya agaknya..






aku,
hep.
mana ada eh...
ko kot yg buat gitu...?

:p






sudip,
mmg nk kena menonggeng beb.

haha.






sepa,
yg baik itu budi
yg indah itu bahasa..

:)



.

tasekM said...

hani,
betul.
yang ni pun aku jumpa dekat area tasik.
tepi2 jln pun susah nk jumpa dah.





alis,
cer buat bengkang.

haha.






aku,
cantek eh.....

:)





my360finder,
nak mengambiknya ada rasa nak tutup muka juga sbb nak kena menonggeng atas tanah.

haha.






teh,
masuk idung ko ke idung siapa nih..?

hehe.

:p


.

tasekM said...

azani,
aku jumpa di tasek yg tak merah.... :)






hanie,
ha ah ehhhhhhhhhh...
aku lupeeeeeeeee....

jap lagi aku pi ambik bubuh.






faaein,
pokok saga ni banyak kat kem terendak tau.
aku kecik2 membesar di situ.






cahayamata,
hah! mana ko hilang beb...
jenuh aku nk cari jejak.
jumpa pun akhirnya...

aku ingat beb.
ingat sgt blueberry tart tu...

:)

nnti ai dedikasikan utk gambat utk yu.
tunggu eh...

:)


.

gadisBunga said...

kak tas - mengganas sudah!!! tembak pakai kamera lagi dahsyat dari pakai pestol. terbaik wok!

tapi wa punye request tak buat2 lagi. wuwuwuwu!!!

tasekM said...

gbunga,
tu la tu...
susah no assignmentnya.

haha.




.