Wednesday, 14 December 2011

Obsesi IV: Pepatung

Percayalah.
Pepatung di Taman Seribu Bunga Melaka adalah pepatung yang sangat memberi kerjasama yang baik apabila gambarnya ingin diambil.
Bila aku kata, 'Pose!'.
Dia jongketkan bontot.



Dedikasi Foto: Untuk Kamu GadisBunga.


Dedikasi Foto: Untuk Kamu Wak Gelas.


Dedikasi Foto: Untuk Kamu Kekanda Waterlily.




Dedikasi Foto: Untuk Kamu MamatTakCukupMetal.








Dedikadi Foto: Untuk Kamu Dino.








Dino, oleh kerana ko nak Cakcibor Merah, aku bagi gambor ni. Nak mengambik gambor ni dengan aku-aku nak kena menonggeng. Apa kes?!.




.

27 comments:

sepa said...

mem, gambar2 nih dah standard NatGeo...

tasekM said...

sepa,
tapi macam biasalah bro...
nak mengambil gambar tu nak kena beraksi macam2.
kot ada org ambik gambar aku masuk blog.... mati laaaaaaa...

haha.




.

hanie said...

kl dpt tangkap cakcibor yg badan mcm askar tu..suka ikat benang dekat ekor dia..lepas tu lepas.. jadi mcm layang2!!


hahahahahaha..

tp tu cerita masa zaman jahiliyah dulu lah tapinya.. ;p

Aku said...

Aku nak cakcibor merah...

Aku nak cuba cakap 'Pose!' kat rumah aku ni... tengok apa yang jongket... la la la la la ..

tasekM said...

hanie,
oit... kejam bebenor tu...







aku,
ok.
aku bagi cakcibor merah sekor utk ko....

sekarang aku nk cakap dgn ko, Pose!'.

cepat jongket.

kakaka...



.

Aku said...

Auuww!... aku bukan gay, taw!

kalau terkentut, macam mana?

mamat yang TakCukupMetal said...

tengkiu tengkiu 29x...
semoga anda dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur.

*ini ucapan 17 hari lebih awal - selamat menyambut tahun baru 2012. :)

haniaiman said...

beb..
sori jugak la..
baru ada masa kesini gue..

haniaiman said...

beb..
sori jugak la..
baru ada masa kesini gue..

Wak Gelas™ said...

waduh nama wak jugakk ade dedikasi yeeee hiksss2...,, eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

||alis|| said...

macam nak buat kalender 2012 pulak bila tgk pepatung nih jengket bontot.

lawa kak, lawa..

tasekM said...

aku,
jongket la benda lain.

keh keh.

jongket jari kelingking misalnya.

:p







sepa,
sama2...

oit.
awalnya wish...

:)







hani,
ko komen salah window ke ni beb..?

hehe.







wak,
ada.
utk kamu wak... :)







alis,
tergoda dgn pepatung jongket bontot eh..?

:p



.

gadisBunga said...

yg jongket bontot tu dedicate kat den..kelesss!!!! hahaha. tengkiu akak!!! muah!

gadisBunga said...

saya nak amik taruk kat belog boleh...? :D

tasekM said...

gbunga,
ye...
yg jongket tu khas utk yu...

keh keh.

ambik la yang...


:)




.

Mr.MIK said...

gambo no 10 1 smart.

tasekM said...

mik,
tq.

:)



.

Water Lily said...

Tq yang. Aku rasa mcam dah komen entri ni.

Ke laut gamaknya komen aku.

tasekM said...

kak lily,
aku check kat spam box tak de lak tersangkut kak..



.

sudipVSsenduk said...

awak kaler montot pepatung ni warna pink pakai watercolor jenama apa ek? nak beli 1 la...

tasekM said...

sudip,
yu gi la tanya pepatung tu...
dia kaler montot dia sendiri.

:p



.

PUTUBAMBU said...

tu cakcibor ke?
ekekke..

subhanallah..! gambor2 cantik sungguh..

tasekM said...

putu,
ye.
cakcibor.

:)


.

haniaiman said...

mana ada salah window...
beb, siyes, lama tak jenjln la kat sini..

nyway,

pasni, aku lagi bizi holiday ngan famili pulak..jenjln lagi nih.


pics2 tu...waduuuhhh....

sok2 kita share2 pics ea..

tasekM said...

hani,
ok beb.
ai tunggu pics jenjalan yu...



.

Faaein Talip Roy said...

perghhh.. amazing ko kak..

jeles haku tengok gambar2 ni..

tasekM said...

faaein,
pepatung taman seribu bunga punya kerjasama terbaek beb.
ko rasa2 nk amik gambor pepatung pi la sana.



.