Saturday, 28 January 2012

Bunga Merah

Adik beradik bunga ini.
Bezanya.
Yang itu kecil.
Yang ini besar.

LadyD, Gadisbunga, sila bagitau aku ini bunga apa.
Aku malas nak gugel.

Keh keh.


Dedikasi Foto: Untuk Kamu Norh.



Sekali lagi.
Aku suka  bunga tu sebab...

Merah!




.

12 comments:

Aku said...

bukan bunga pokok kaktus ke?

sebab batang dia berduri...

Siti said...

rumah aku ade pokok bunga ni. tp tak tau apa nama. anak beranak kaktus. senang jaga. tp pokok tu beracun sebenonya.

tasekM said...

aku,
mungkin la kot.
sepupu sepapat dia.
tapi aku membayangkan kaktus gemuk dan pendek.
yang ni langsing..

:)






siti,
beracun?
ye ke sit...?

kot tercucuk jari duri dia tu.. 2 hari lepas tu agak2 mati tak aku..?

:p


.

sepa said...

menarik bokeh.

*ewah, pandai pulak aku kata bokeh. hehehe.

eh. dino, aku ada tulis pasal Kecubung vs Ombak Rindu... kat sini : http://hasribinhasfa.blogspot.com/2012/01/ombak-rindu-dan-kaitannya-dengan.html

tasekM said...

sepa,
bokeh tu mende eh..?


.

kucingorengemok said...

aku nak kata bunga dedap... sukati aku la

Aku said...

sepa,
dah baca... terima kasih kerana mempromosi jenama Aku... keh keh keh.

haniaiman said...

beb,
pandai ko gelar aku minah bunga ea..aku ke?

tu adalah dari spesis 'Euphorbia milii' yg nama commonnya...crown of thorns...dan tu bukan bunga dedap ea..hikhik..

sepa said...

bokeh.?!

aku tak la pro bab2 fotografi nih. tapi, izini aku untuk menjawab.

bokeh nih, biasanya merujuk kepada gambar yg ko set-kan depth-of-focus. yang biasanya gambar dlm mode macro. yg disebut bokeh, adalah kawasan yang dikaburkan. atau sedalam mana kejelasan imej yg nak ditampilkan.

:)

tasekM said...

kog,
ye la...
ye la...

aku tak bantah.

:p






aku,
pesal sepa kata ko mcm aeron ajis eh..?
aku tak puas hati betul.

:p






ladyD,
gadisbunga tu mmg nama blog dia gadisbunga tau... :)
ko cari link dia kt blog list aku kt sebelah.






sepa,
oo.. gitu...

tq sifu.

:)


.

gadisBunga said...

tu lady D dah jawab.

euphorbia milii tu mmg byk spisis kaler.

*

tasekM said...

GB,
aku suka.
cantek.
ada duri2..



.