Wednesday, 11 January 2012

Kata Banyak Kerja....




Mengedit gambar sempat pulak, kan....?

Dasar....








Dan ini adalah gambar teratai yang aku curi.
Keh keh.

Dengar kata ini di Tasik Raban.
Kejap.
Tasik Raban tu celah mana..?
Kat Lenggong ke...?
Aku memang 'cemerlang' geografi Perak.

Kot bajet kamu suka memancing atau merambu dalam hutan, boleh cari tuan punya foto.
Aku ingat nak pergi juga la.
Sedap benor nampak tempatnya tu...





.

23 comments:

sepa said...

hahaha

i like...

:)

Aku said...

Aku pun pernah dengar nama tasik raban tapi kat mana ek?

boleh buat satu domain blog tu... www.tasikraban.blogspot.con

Siti said...

mana ko curi tas? tasik raban? patut meraban je ko meneka ye?

:P

AZANI said...

hasil risikan ...kat lenggong....teman sendiri pun baru tau....

tasekM said...

sepa,
nnti nk dtg semenanjung bgtau.
kita pi tasik raban nak..?






aku,
aku baru tau.
kesian betul eh...?

jom pi sana menembak.
tour guide kita dah ada.

haha.






sit,
aku curi kat blog Mr.MIK tu.
haha.








azani,
rajin ko merisik eh..
kejap.
lenggong dgn teluk intan jauh tak bang...?
pi risik sikit.

kah kah.


.

Aku said...

Tas, tasik raban tu dulu bukan ke jenis sedut nyawa orang? bekas lombong kan?

itu sebabnya aku rasa macam pernah dengar...

tasekM said...

aku,
sedut nyawa..?
u mak ai...

tapi tempat tu nampak sedap benor la.
siap ada ayor terojon.



.

AZANI said...

google kata 159 km, 2 jam lebih

sudipVSsenduk said...

kamera barukah?

berselirat beno batang teratai tu, rimas...

tasekM said...

azani,
jauh gak tu...







sudip,
tu menunjukkan yg situ banyak gila teratainya...

bukan kamera baru beb.
inilah satu2nya kamera yg aku ada...


.

Mr.MIK said...

hahahaha.mari ke Tasik Raban.

Mr.MIK said...

pokok teratai mmg bnyk batang nye....kalau naik 1 tangkal je tu pokok bunge ros name nye......bg yg nk dtg chalet tasik raban de blh tido sana....hahahah

tasekM said...

bob,
bila2 cuti aku ingat nk gi gak la..



.

Mr.MIK said...

boleh jeeeeee

haniaiman said...

beb..
tasik raban?
aku 1st time dengo nih.
bile ko dh snap pics tratai kat sana tu meh pass satu kat aku yek.

Mr.MIK said...

amik je la haniaiman...kat blog tu bnyk je...curi je,,,,xkene saman pun huhuhuh

tasekM said...

bob,
nnti la aku pi sana.






hani,
ok beb.
bila la dapat pi sana pun ntah la beb..

:)



.

PUTUBAMBU said...

ye..kat Tasik Raban..

dulu2 ada satu filem yg Shamsul Ghau2 berlakon ngan Ida Nerina tu..
alah..yg Ida Nerina jadik pompuan sombong kahwin ngan org kg tu..

kat situ ler berlakonnya..

tasekM said...

putu,
ooo... gitu..



.

Mr.MIK said...

tgk cite zombie kg pisang tau la tmpt nyeeee.....last skali de tunjuk jmbt tasik raban tu....

tasekM said...

bob,
ooo... jambatan tu...
aku ingat scene tu.




.

syakey said...

keje banyak tp edit gamba, ambik gamba tgk gamba mmg wajib walaupun busy XD

tasekM said...

syakey,
dasar kaki menembak eh..?

haha.


.