Tuesday, 31 January 2012

Segmen Benda Sedap: Betik

Ok.
Ok.
Aku akui.
Betik ni taklah sesedap mana.

Tapi.
Benda inilah yang aku hadap.
Jadikan snek.

Kasi tipu sama tekak: yang suka mintak benda manis-manis.
Kasi tipu sama perut: bila makan betik perut cepat sengkak.

Untuk jaga berat badan.
Konon-kononnyalah.




Tapi.
Sejak 2, 3 minggu ni...
Betik pun aku makan.
Kopok jajan pun aku sebat.

Apa kes...?





.

15 comments:

kucingorengemok said...

bagus la, kasi seimbang

Siti said...

makan betik juga senang untuk proses pemberakan.


:P

sudipVSsenduk said...

my favorite fruit..

tasekM said...

kog,
aku tak nak imbang.
aku nk kurus.

hehe.






sit,
betul
tu yg aku suka tu...






sudip,
sama la kita..

:)


.

Aku said...

Aku ingat tadi muffin . betik rupa2 nye.
Cantik, isi tebal.

gadisBunga said...

maya karin suka makan betik. *ape kene mengene?

Mieza said...

Salam Tas, betik kat sini dipanggil paw-paw diimport dari Filipina. Terima kasih untuk dedikasi Tupai, ye ke untuk saya? he he he.

AZANI said...

tas
aku suka cara betik tu dibelah...melintang.....

CAHAYA MATA said...

err...
nape gambar2 yg kak tasek tembak sejak kebelakangan ni asyik double meaning je eh.....??







*bukan ekk....? teeettttt....

.

tasekM said...

aku,
manis pulak tu.
suka aku.






GB,
aku dgn maya karin mmg ada iras pun..





kah kah kah.
satu pembohongan yg nyata!






mieza,
oo... br aku teringat ko dok new zealand.

:)

ye.
utk kamu beb...
suka tak tupai..?







azani,
tu nama dia seni memotong betik.
kah kah.







cahaya,
oit!
mana ada....

ni aku cerita betul2 punya betik nih...

:)




.

CiKPuaNLawA said...

saya tak bole makan betik...
makan betik jer mesti bengkak mata n mulut....

tapi bila tengok orang makan mesti tekak gedang gedik nak makan jugak...
lagi2 bila orang cakap sedaappp...

sepa said...

makan dengan bijik2nya sekali. menendang.! :)

tasekM said...

cikpuanlawa,
1st aku jumpa org tak boleh makan betik.
kira alergik ke apa tu..?

:)






sepa,
bg idea mintak kena tendang ke ni sepa..?

kih kih.


.

Faaein Talip Roy said...

selera perut.. makan je sume... hehehe..

tasekM said...

faaein,
gemuk tak best la...

:D


.