Tuesday, 7 February 2012

A_dam Sya_fi



Satu hari aku bawa dia main basikal di Tasek Ayer Keroh.
Aku nampak dia terkial-kial kayuh basikal.
Aku tolak basikal dari belakang.

'Jangan la tolak...' - Dia.
'Kalau Ibu tak tolak... Adam tak boleh gerakkan basikal ni..' - Aku. Sambil aku lepaskan tangan aku dari belakang basikal.

Aku tengokkan akal dia.
Kayuh-kayuh.
Basikal tak bergerak.

Kayuh lagi.
Basikal tetaplah tak boleh bergerak.




'Ibu... Ok. Sekarang boleh tolak!'.

Keh keh.




.

17 comments:

hanie said...

rasa nak picit pipi dia!!


kak.. semalam ade ambek gambau bulan dak? lawa lain macam semalam. kalau malam ni langit cerah.. petik la sekepim utk ai kak.. camera ai tak canggih mcm yuuuu.. pelissss... *kedip mata*. kikikiki

Faaein Talip Roy said...

tembamnya!


dia segan kut mula2 tu...

lama2 ati dia pun pasrah..

huhuhu...

tasekM said...

hanie,
perasan juga bulan cantik.
15hb kan...
kemahen bulat.
tapi.
tak teringin pulak nk petik.

tak pe.
mlm ni kalau langit cerah ai amik.
khas utk yu..

:)






faaein,
bukan segan.
konon2nya dia bulih la nk kayuh sendiri tu...
tak nak la aku tolong.
dia tak tau yg ibu dia ni dah lama mkn garam.

keh keh.


.

alien pakai lipstick said...

Anak ko ye tas?bukan mc tu anak ko ke.eh tu anak tijah kan.sowi

Mieza said...

Assalamualaikum Tas,

Tak keruan hati bila tengok pipi Adam...grrrrr!

Aku said...

TM,
Ooo... senyap-senyap je dah ada anak lagi ek... diam-diam ubi ...

tasekM said...

alien,
MC tu anak aku la..
anak Tijah nama Cem.
sudah keriru eh...?

hehe.

yg ni anak aku gak..

;)




.

tasekM said...

mieza,
punya tembam sampai terjuih mulut.

hehe.







aku,
hehehe...




.

bact. said...

ini sapa?
tak kenal pon kak.

tasekM said...

bact,
ni adam.

salam.
salam.

hihi.


.

AZANI said...

hai adam ...

anak saudara ke tas?

Siti said...

sedapnya sedut air srot..srot...letih 'kayuh' basikal gamaknya....

sepa said...

ko tak belikan dia baju Angry Bird.?

Aku said...

jadi ko nih kira dah terkeluar dari kelab parent-beranak-tunggal-yang-berbintang-Gemini la ek?

tasekM said...

azani,
ha ah.
anak adik.







siti,
letih kayuh basikal.
letih memanjat.
letih berlari.
letih macam-macam.

:)







sepa,
dia dah ada baju tu...

:)







aku,
mana ada.
masih geng.
ahli kelab sampai mati kot.

ha ha.



.

CiKPuaNLawA said...

selamat pagi cik tasekM

gebunyer.....
geram..pinjam nak polok bole...

anak2 saya suma halus2...

tasekM said...

cikpuanlawa,
ni pun dah susut sikit.
dulu lagi tak tahan tgk...

:)




.