Thursday, 2 February 2012

Bintang Hati





Konon-konon nak buat sajak tapi sepatah haram tak keluar.
Lain tahun la aku buat...



.

24 comments:

kucingorengemok said...

sinarmu umpama taik bintang
kerdip lalu di tengah malam
sedetik kau hilang

amacam, ko rasa nak nangis tak?

Mieza said...

Salam Tas,
Kuning selalu menjadi pojaan hati ku.

tasekM said...

kog,
nangis benor.
menjelejeh keluor air hingus...




.

Siti said...

mcm honey star. cer try makan...



hihihi..

tasekM said...

mieza,
aku memoja merah.
tapi kuning ni menjentik hati eh...?






dah kenapa pulak hati kena jentik nih...?

:p


.

tasekM said...

sit,
ye tak ye...

kah kah.


.

Aku said...

Huhuhuhu...

*hati terjentik bila baca puisi KOG*

bact. said...

bunga apa neh kak?
dah macam patrick je
kawan si spanbob tu

PUTUBAMBU said...

cantik!

ape ke namanya bunga ni? mmg bintang hati ke?

gadisBunga said...

indahmu bak mentari yang tergantung tanpa tali di atas sana

biarkan saja dia!

*

ehem! :D

sepa said...

Hah.! hati terjentik bila baca komen Dino...

*tentang puisi KOG*

Kehelan said...

Kak, bunga apa tu?

tasekM said...

aku,
ada rasa tercabar tak..?
aku rasa kot KOG buat blog puisi... mau org tak baca dah puisi ko.

he he.

:p






bact,
kah kah.

ntah la beb.
aku pun tak tau.
nnti aku tanya gadisbunga.







putu,
bukan.
aku main tembak je bintang hati tu.

haha.







GB,
amboi!

beb.. bunga ni nama eh..?
aku asal bunga tanya kat ko je la.
ko kan wiki bunga.

hehe.




.

tasekM said...

sepa,
aku teringin nk jentik Dino.

ha ha.






kehelan,
tak tau yang...
kecik2 je bunganya..



.

Seorang Blogger said...

nak komen

bukak window

haram idea tak keluar

katup window

masih rase nak komen

bukak window

masih takde idea yang keluar


arghhhhhhhhhhhhhhhh

tak yah komen lah

;-)

haniaiman said...

aku bab sajak memang hampeh beb..er..


bile masa ko memain ngan kuning ni ha?

Aku said...

Errr.... nak tumpang tanya,


bunga tu boleh disayurkan tak?

tasekM said...

blogger,
hahaha... i luv u lah!






ladyD,
dgn kuning tak bulih buat main eh...?

hehe.






aku,
yg semua benda ko nk sayurkan ni pehal bang..?

bunga taik ayam pernah teringin nak ko sayurkan tak..?

:p


.

gadisBunga said...

ni bunga nama dia Pseudomussaenda flava.

saya penah feature bunga dalam dalam entri dulu. kat sini http://www.gadisbunga.com/2011/10/monologue-031011.html

tasekM said...

GB,
thanx cik wiki bunga...

:)



.

CAHAYA MATA said...

uhhh...!!
terimbau kenangan Bintang Hati yang lama kurindui...

Bintang Hati blog pertama saya..kini dah berkubur bersama cerita airmata..

(adehh..tetiba teremosi..)






*tp takde kena mengena la dgn bunga Pseudomussaenda flava ni kannnn... :)

tasekM said...

cahaya,
teringat kekasih lamakah..?



.

Faaein Talip Roy said...

bintang hati?

errr... yelah tunggu tahun lain saja..

hahaha..

tasekM said...

faaein,
tahun ni panjang lagi.
kasi tahun ni laa...

haha.


.