Friday, 23 March 2012

Sekudup(?) Mawar Merah Tanpa Puisi






Blog foto ni dah jadi blog foto bunga eh...?

:)




.

14 comments:

gadisBunga said...

rasa cam nak makan je bunga nih! eh??

tasekM said...

gB,
ko ni dah dapat penyakit nizam.
semua bunga dia nk makan.

ko kawen je la dgn dia senang.
eh?

kikiki...

:p



.

sepa said...

nampak cam Angry Bird yg kaler merah... :)

*nak tanya. kudup cam neyh, brape lama tuk kembang.?

Aku said...

betul tu GB...
bunga ros kalau dicelup dlaam tepung+telur dan digoreng rangup mesti sedap tu...

tasek makan dulu la tapi.

gadisBunga said...

tapi saya mmg penah mkn kelopak bunga ros pon. makan fresh2, takde celup tepung la..

tasekM said...

sepa,
ntah la sepa.
hari tu aku ada try beli sekudup.
sampai kat aku.... tak sempat kembang dah layu.

pesal eh...?
tangan panas kot...?






aku,
aku pulak.
ko la makan... ko yg minat no nk makan bunga.

:p







gb,
ko kenapa beb mkn bunga...?
makan pisang goreng lagi sedap ok..

:D



.

Aku said...

dah nama dia pun Gadis Bunga...
dia makanlah bunga tu... kakaka

habis tu, sirap ros tu yang asli pakai kelopak bunga ros tau...

tasekM said...

aku,
aku tau la.
tapi tu org buat sirap.
org tak mkn begitu sahaja ok...

:D



.

kucingorengemok said...

ko ni patut nama MB la, makcik bunga... konon2 je gengster tapi jiwa penuh taman macam cameron highland! hehe ;)

gadisBunga said...

makan kelopak bunge ros tu petua awet muda kononnya. nasib baik wangi. anggap je la ulam, cuma tak makan dgn nasik la.

jgn terai makan kelopak bunga lain pulak. pengsan kalu wa tak tanggung jawab. :p

sudipVSsenduk said...

malas la nak komen, asik cantik je memanjang... cuba try test menembak gambar yg tak cantik pulak...

tasekM said...

kog,
kah kah.

aku benci ko beb...!

dia gini...
kalau aku mengaku manja kang ko protes lak.

:p







GB,
awet muda...?

dan2 nk pi cari bunga ros.

:D







sudip,
haha.
ok.
ok.

nnti aku cuba..

:)



.

Telor Power said...

hahaha lebih kurang begitula....hampir kesemuanyan bunga + buah strawberry

tasekM said...

telor,
kan..

aku pun baru notice minat aku..

:)




.