Monday, 23 April 2012

Misi Menembak Bangunan-Putik-Jagung

Punya beriya-iya nak menembak gambar Bangunan-Putik-Jagung.
Pukul 5 sedap merewang dekat Melaka lagi.
Pergi  PC Fair  la.
Entah apa  fair  lagi kat MITC tu.

Sampai KL dah maghrib.
Makan-makan.
Solat.
Gerak ke Taman Tasik Titiwangsa.
Niat dihati nak ambil gambar dari tasik.
Cerita tu lain kali aku sambung.
Kita layan dulu gambar ni.

Inilah hasilnya.
Gambar KLCC yang diambil dari dalam kereta.
Kah kah.

Pada hal dah siap masuk KLCC tu.
Siap parkir kereta segala.
Kedai semua dah tutup.
Kami baru sampai.
Pedulik la kan...

Tembak punya tembak punya tembak.
Hasilnya...

Aku rasa.
View  dari dalam kereta ni aku lebih suka berbanding menembak depan Suria KLCC tu.
Buat habis duit bayar parkir sejam 4 ringgit je.



Menembak sementara nak tunggu traffic light bertukar hijau.


Senget itu seni. Keh keh.


Err... Kamu suka putik jagung..?
Saya suka sangat!

:)



.

13 comments:

JD Jen said...

Saya suka jagung bakar! Mentega lebih ye?

Aku said...

Ho ho ho...

amacam kamera baru? ada ngam tak? Seronok main shutter speed?...

jom beli lense panjang sikit..

tasekM said...

jd,
saya juga!






aku,
masih bongok.

kah kah.

sila riki lense sedap eh...
nnti bgtau aku.



.

sepa said...

fuyo...!!!

kelas eh. :)

*pengalaman aku tengok gambar nih :
gambar 1, rasa terdongak.
gambar 2, rasa terteleng.

:p

sepa said...

eh. Carl Zeiss ada launch tele-lense baru. ko nak.?!
reganya dalam USD19,500...! jer...?!
:D

tasekM said...

sepa,
haha.

coretan pengalaman ko tu aku suka.

sepa...
silalah cakap yg ko nk hadiahkan aku lense tu..


:p




.

sepa said...

aku cadangkan, foto no.1 tuh ko masukkan dlm contest,
dalam Panoramio...

ke sini : http://www.panoramio.com/

:)

gadisBunga said...

wow.

rembat kemera baru tak kabo. ni yang kecik ati nih. :p

jom tembak bersama-sama nak? :D

Siti said...

kelas sgt gambo yg ko tembak ni.

anyway, kat trg kan, putik jagung tu kitorang panggil ketiak jagung.


harap2 lps ni ko tak trauma time menikmati putik jagung.

:P

tasekM said...

sepa,
ada contest eh....?






gb,
alaaa.... tak pandai guna sgt lagi la beb.
lg satu yg meluat lense pendek.







sit,
pesal ketiak...?
sbb berbulu..?

keh keh.


.

Telor Power said...

terbaek la pic nie.....

sudipVSsenduk said...

peerrrrggghhhh! kena tabik spring banyak kali mcm ni, sampai spring tu hilang regangan.. wa caya sama lu!

tasekM said...

telor & sudip.
tq.
tq.

:)


.