Monday, 2 April 2012

Siri Kegagalan II



Yang ini kalau korang kata tak gagal juga memang aku nak kecik hati...

:p





.

23 comments:

Honey_dear said...

gambar apakah..??
lari-lari pegi carik spek, oh, bukan saya yang kabur mata..

blur..blur..blur..
#jangan marah naaa..#

gadisBunga said...

hoih! gambo pe nih???


masyaAllah!!! *sile kecik hati. heheh!

JD Jen said...

gamba basikal ni mmg semat! org kalu bole teka ni kire blom gagal lagik ni..

Aku said...

cantik sungguh permainan warna dalam foto ni!!!


aku pernah lihat satu lukisan abstrak di hotel terkenal. Hampir 2 jam aku tenung, masih tak faham apa yang dilukis kerana seolah-olah blurr macam tu...

kalli kedua aku pergi, aku tenung lagi. lepas seketika, baru aku dapat tangkap.. ko tau kenapa lukisan tu macam blur???

Ok. bayangkan ko bawa kereta dalam hujan lebat TANPA menggunakan wiper. bayangkan titis-titis hujan yang melekat pada cermin hadapan. Sekarang cuba gambarkan kalau ada seorang pakcik berpayung hitam melintas jalan dan ada beberapa orang lagi sedang berdiri di kaki lima.... oleh kerana cermin itu basah dengan titis hujan, kesemua objek adalah blurry...


Hah.... macam tu la foto kamu tu.

Kali ini mungkin objek / subjek itu kurang jelas....

mungkin esok lusa, akan kelihatan subjek yang ko nak sampaikan.

Syabbas lagi!!!!!

Telor Power said...

gambar torch light atas gebor ker??

aku cuba teka saja....

sudipVSsenduk said...

gabungan beberapa warna terang yg ceria.. sesuai sungguh utk dijadikan idea bagi warna baju kurung raya tahun ni.. mesti aku akan kelihatan begitu cantik di pagi lebaran itu.. Apabila org memuji ku, tanpa teragak2 aku akan menyebut yg ianya datang dr blog kau.. dan sudah pasti lepas makan ketupat dan kuih raya, mereka semua akan balik rumah dan terus google.. Oh, aku minta maaf kerana telah mengecilkan hati kau buat sekian kalinya...

sepa said...

errr...

mata akukah yg silau-berair, atau,
skrin komputer kah yang rabun dekat.?!


:)

CiKPuaNLawA said...

awak....selamat petang..
tak yah nak kecik ati la....

beso kecik..beso kecik mata saya..tengok...

buat teka teki bagus ni...hehe...

tasekM said...

honey,
cer teka tu gambar apa..? :)






gb,
aku tak kecik hati.
ni ada rasa nk siku pulak nih...







jd,
bukan basikal la bro...
hah. cer teka.. :)







aku,
aku syak kan...
dgn ko nih.
aku letak gambor hitam semua pun ko takkan kata aku gagal...

:D



.

tasekM said...

telor,
torch light tu dah betul dah...
cuma bukan atas gebor.
hah. cer teka atas apa...

:)






sudip,
cis... sampai ke baju raya perginya ko beb...
advance betul...

hehe.








sepa,
mmg blur bro...
jgn salahkan matamu.. :)







cikpuanlawa,
hah. teka cepat.

:)


.

JD Jen said...

ehehehe! basikal bukan eh?
okeh laa gagal laa..
okeh laa..okeh laa..
:p

Telor Power said...

atas tikar plastik atau atas sejadah tak pun atas karpet diruang tamu rumah kampung

malau said...

gagal kau cantik lagi....kau belum tengok gagal aku lagi.........


:}

Aku said...

cantik header baru... buatkan aku satu.guna gambor kat blog aku..

tasekM said...

jd,
hah. lega ko akur dgn kegagalan aku.

:p







telor,
salah juga.

hehe.

tgk.
betapa gagalnya aku...








malau,
nnti la aku tunjuk kegagalan aku yg lain...

:)







aku,
upahnya ko nk belanja aku kenny rogers, kan..?




.

Telor Power said...

aku teka lagi.....

atas tilam baby tak pun atas buku@suratkhabar?

tasekM said...

telor,
atas sokabar tu dah nk tepat tu...

:)




.

Siti said...

itu yg nyala2 tu ape? lampu picit eh?

tasekM said...

sit,
ye.
lampunya kaler hijau n putih.
dalam gambor bulih keluor kaler biru pulak.



.

Telor Power said...

ok lampu dah betul...
suratkabor dah tepat..

ok..ok..
jawapannya lampu suluh atas surat kabor.


*ok sila kecik hati skrg juga

tasekM said...

telor,
atas sokabar tu belum tepat ok.
hampir.

:)



.

Telor Power said...

yes atas majalah.

tasekM said...

telor,
sebenornya atas flyers.
hehe.


.