Tuesday, 22 May 2012

Panning Edisi Percubaan

5 kali petik shutter.
Yang ini je la nampak ok sikit.

Sekali dia bawak perlahan sangat la.
Sekali jarak dekat sangat la.
Sekali dia bawak macam pelesit.
Sekali aku tak tertekan shutter.





Malas aku nak suruh dia pusing banyak kali.
Nanti dia naik darah.

Lain kali la cuba lagi...





.

19 comments:

gadisBunga said...

tak sesia ko suh dia kayuh byk kali kak. hewhewhew~

CiKPuaNLawA said...

tetiba saya rasa pening....
terasa burpusing2...

Faaein Talip Roy said...

wah... percubaan yang menarik!

love panning.. huhu..

Aku said...

terasa sungguh 3D la...

aku nak cuba panning cicak tengah berlari...

PUTUBAMBU said...

uuiiii
bagi aku gambor ni dah cukup hebat!

tas, cer snap sambor mentadak-mentadu pulak

sepa said...

percubaan pertama, terus strike ar...

eh. ko try tembak le'Tour de'Langkawi la pulak.! tggu diaorg
yg tengah menuruni lbhraya Karak.

:)

Telor Power said...

mcm mana nak buat pic begini. pakai apa eh maksud aku data ttg aperture ISO dan shutter. Ajar la

tasekM said...

GB,
ikut aku.. aku nk suruh dia pusing lagi 10 round.

hehe.







CPL,
mmg sengaja nk bg pening... hehe.







faaein,
tapi tak punya banyak masa la me-manning.

me-manning?

keh keh.







aku,
perghh... hebat betul nk panning cicak...







putu,
susah la nk jumpa menatang tu... :)



.

tasekM said...

sepa,
bagus la cadangan ko tu.

nk tunggu la apa2-tour lalu melaka nanti...







telor,
1/40s
f 11
iso 800 (sila guna 100-200 je).
aku terlupa nk tukar.
terguna 800.

panning ni gini.
kamera nak kena ikut subjek yg bergerak tu then baru tekan shutter.
gini.
mula2 tekan shutter half-way utk fokus.
gerak kamera ikut subjek tu.
lepas 3-4 saat tekan habis shutter.

susahnya aku nk terang.
hehe.

senang gini.
pi youtube.
search panning.
belajar dgn video senang sikit nk faham.

:)


.

ASH said...

lawa ...bagus bagus!

tasekM said...

kak ash,
tq kakak.


.

dwaty said...

NICE PIC... LAWO..

tasekM said...

dwaty,
tq.

:)



.

haniaiman said...

terror ko beb. aku sampai la ni, tak pandai2...

Telor Power said...

tasekM
terima kasih....nanti aku pratikan ilmu dari ko ni sis, Harap2 berjaya

Cikgooden said...

mmg pening tgk gambar panning ni.....aku suka tgk foto blog ko ni tas....

tasekM said...

ladyD,
panning mmg nk kena kaedah cuba-jaya je.
kalau jadi... jadilah.
kalau tak jadi... kita delete sahajalah.

hehe.







telor,
selamat me-manning.
dah jadi sok sila tunjuk ye...

:)







den,
oit.
hang mana hilang...?
lamaaaaaaaaaaaaaa tak sembang.


.

ch000tz axoera ヅ said...

ini pun dah terbaikkk!

tasekM said...

axoera,
tq beb.. :)