Saturday, 16 June 2012

35mm



Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8G.
Lense ni sangatlah sedap.
Tahap saranan aku untuk kamu memilikinya ialah 10/10.

Lense ni untuk potrait sebenarnya.
Aku ambik gambar bunga.
Pedehal...




.

19 comments:

Nizam.Ariff said...

lense tu memang sedap...

tapiiii....

pencahayaan untuk foto tu kurang. kontrast tak berapa nak menjadi. kelopak bunga tu nampak terpisah dari tangkainya...


ko kena beli speedlight yang sedap2 jugak nih...cepat beli!

keh keh keh....

sepa said...

banyak hal la ko Dino...!

*
bagi aku foto nih cemerlang...


sekuntum cempaka cina.!!!

*

tasekM said...

nizam,
memang la nampak gitu sbb ni lense utk potrait.
dan lense tu sengaja dibuat gitu supaya subjek menonjol dan background kabur.

ko tak nampak mcm 3D ke..?

aku dh ada speedlight.
SB-700 je la tapi.
tak mampu nk beli mahal2.
aku tak banyak duit mcm ko...







sepa,
tq bebeh..

:)



.

Siti said...

Real je kan? Mcm 3d je.

Telor Power said...

byk nye lens yang ada..

terbaek la....bunga apa ni sis?walaupun pakai lens potrait, tapi debunga2 jelas kelihatan tu. hebak...hebak

KakiJalan said...

ko naik kl..
ko try portret aku..
amacam?
secantik bunga tau....
;)

KakiJalan said...

lupa lak...

cantek beb!

tasekM said...

sit,
ko nampak gitu gak eh ti..? :)







telor,
mana ada banyak.
3 je.

ntah la.
tak pasti bunga apa.
dia dalam pasu.
kecik je pokoknya.







kaki jalan,
kena posing mau tau...
keh keh.

:p




tq bebeh..


.

hanie said...

ai kalau 35mm ni.. memang merujuk ke film jek.. almaklum..ai kan pencinta camera oldskul kakakaka

tasekM said...

hanie,
aku pencinta yg dah beralih arah.

haha.




.

gadisBunga said...

oh. lazatnya lens nih. boleh la aku cuba cuba masa dating kat melaka nanti. nak tak dating dgn ai? nak tak? :D

tasekM said...

GB,
nak sgt.

kalau ko dok melaka kan ke sedap.
ada la member aku nk cucuk org dgn tripod.

:D



.

ardz marn said...

cer try pacak tripod pastu renjis sikit bunga tu dgn air.. baru belakang tu tak goyang..

tasekM said...

man,
aku salah setting tu sebenornya.
aperture besor no...
tu yg nampak blur tu.



.

Daddy Ziyyad said...

Gua mampu beli prime 50mm aje...:-)

eLL said...

comel bunganya.

tasekM said...

drdaddyzz,
sama je harganya tu...







ell,
bunga apa ntah.

:)



.

ch000tz axoera ヅ said...

terbaek!

tasekM said...

CA,
tq.. :)


.