Thursday, 19 July 2012

Anak Orang

Alia



Aku tak ada anak kecik.
Makanya.
Aku selalu bawa anak orang berjalan.

Besar-besar ni ok la.
Aku angkut masuk dalam kereta.
Suruh dia duduk elok-elok.
Aku layan dia borak.

Singgah kedai.
Belanja dia ais krim.
Dia pun happy.

Kecik sangat aku takut pulak.
Kang dia melalak dalam kereta mintak susu ke hape.
Apa aku nak sumbatkan.
Tak kan nak sumbat botol minyak hitam pulak, kan..?

Yang ni anak jiran sebelah rumah.
Minggu lepas deme pindah rumahlah pulak....



(Pehal banyak nho 'pulak' dalam entri aku nih...? Lantaklah. Malas nak edit)

.

20 comments:

eLL said...

takde perasaan je muka dia, happy ke tak dapat eskrem nih?

Siti said...

rajin pulak ko bawak budak2 bersiar2. mau pulak dia ikut ye? kenapa pulak dia pindah?

pulak...

sAyA said...

aku ada lima..
mau???

pekej kan dgn mak dia sekali kalau nak bawak jalan

Daddy Ziyyad said...

anak saya mau bawak jalan2 tak? :)

sepa said...

anak orang nih, ko hijack masa dia tengah tdo eh.?!

*kasi sisir rambut ar... :p

Nizam.Ariff said...

kebetulan .... aku besar-besar tu gak la... dulu-dulu...

ko tak nak bawak aku jalan2 naik kereta ke? Jangan risau, kalau aku melalak pun aku tak nak susu...

tasekM said...

ell,
dapat eskrem tu hr lain...
aku ambik gambor dia nih hr lain... :)







sit,
sbb... ntah ler sit.
dia menyewa.
dh beli rumah kot.

kot la...








drsinga,
kot bawak maknya.. aku tak bawak la anak2nya.
kita pi menembak eh...?
anak kita tinggal rumah.

keh2.









drdaddyzz,
anak yu kalu... aku culik terus... :D








sepa,
tu baru natural beauty tu... hehe.


.

CiKPuaNLawA said...

gaya seriata macam culik anak orang..
tapi pulang kan balik oke la tu...

CiKPuaNLawA said...

choppp.. * cerita ...

tasekM said...

nizam,
kakakaka...

ko kalau melalak mintak susu... aku sumbat selipar!!

:p




.

tasekM said...

CPL,
pulangkan sangat...
aku pinjam je...

:P




.

Telor Power said...

sepet mata dia

tasekM said...

telor,
mmg sepet2 adik beradik dia...




.

gadisBunga™ said...

saya nak anak. ngeeee.

*bokeh meletops!

Nizam.Ariff said...

gb nak anak...
sabarlah ek..
kita org pun nak gak ni...

tasekM said...

GB,
ko kawen la dgn nizam.
dia pun nk anak.

:D







nizam,
ko la.
aku dah putus asa.

huhu..



.

gadisBunga™ said...

taknak nizam.

nak yg bujang. baru aman damai. hahaha!

tasekM said...

GB,
dia pun bujang gak beb.
bujang 3.

hehe.

tak gitu nizam...?

:D




.

Faaein Talip Roy said...

dia kena paksa untuk ambil gambar.

sekian.

tasekM said...

faaein,
dia rela laaaa... :)

.