Sunday, 29 July 2012

Jam Bendera Tinggi

Patutnya kat hujung besi atas tu ada bendera bapak-besar. Deme tak pasanglah pulek....


Sesi mencuba wide angle lense.
Masih belajar.

Tak pandai sangat lagi....


.

16 comments:

haniaiman said...

beb,
aku tgh imejin ngko snap gambo nih..alahaiii...lawo pe wide angle ni.
ko guna lense apa eh?
aku 1st pulak kali ni..weeeee

Nizam.Ariff said...

besor benor aku nak tgk...
broadband aku tak mampu nak tunjuk semua....

Siti said...

ko ngambik gambo ni sambil baring ke? *tgh bayang ko telentang atas lantai sambil ambik gambo*

hokhokhok

Telor Power said...

lokasi mana ni

sepa said...

ganas eh gambo nih...!!!

*bila aku scrolldown gambo, terasa dihempap oleh menara...!!! inila yg dikatakan three-dimensional effect, kot.!!!
hebat eh ko compose gambo.


*satu lagi, tiang dipuncak menara sesuai tuk bubuh Lightning Arrester ar...!!! :)

doc said...

wide angle......?

baru ehhhhhhhh ???????

tasekM said...

ladyD,
sigma 10-20mm.
tak pandai sgt lagi...








nizam,
aku dh kata.
pi tambah 10 hengget.
kedek tau ko nih.

tau kedek?

hehe.








sit,
hehe.
aku tak terlentang sit.
aku mencangkung je.
guna live view.







telor,
dataran sejarah.
ayer keroh melaka.
meh la dtg...








sepa,
tapi matahari balik belakang jam tu.
sedikit menyeksakan...







doc,
ini semua salah ko beb!

hehe.

baru la jugak.
wide angle ni sedap indoor eh..?
tak payah nk guna speedlight sgt.
cahaya masuk banyak.



.

doc said...

heh hehh hehhh...
sedap kan!!!

rasa a new world depan mata !

largest aperture berapa beb? tu yang sedap kat indoor tu.. fast..

Nizam.Ariff said...

selcom sengaja lembabkan line aku sebab dia nak suh aku tambah 10 hengget tu...


padahal aku bukan nak mintak 1.5mbps pun. aku cuma nak suh dia ikut kontrak je... 385kbps...

tapi aku nak constant 385kbps la... ini tak.. kadang2 sampai cecah 662kbps tapi 2 saat je la. biasanya main kat 25kbps ke 41kbps!

hampeh betul la...

kalau selcom tu jantan, terasa macam nak suh dia pegi sunat sekali lagi

ARIPSAMAT said...

power lagi...yeahhhhh...

doc said...

ko jauh lah tas..

kalau tak boleh join kita orang wiken ni...

tasekM said...

doc,
4 je tapi.
aku punya 35mm boleh 1.8.
tapikan.
4 wide angle ni rasa dia tak sama dgn 4 lense aku yg lain la.
pesal ntah.
mungkin sbb lense tu besor kot.
cahaya banyak boleh masuk.







nizam,
kalau dia pompuan ko nak ngorat tak..?

kahkah.








arip,
lense tu yg power.
aku tak power lagi la...








doc,
kannn...
aku ingat nk suruh putrajaya tu pindah sini la... haha.


.

PUTUBAMBU said...

uishhh...jenuh kepala aku mendongak ke atas ni...

tasekM said...

putu,
sila baring...

kehkeh.



.

Faaein Talip Roy said...

perghhh.. hebat kak TM skang ni..

kalah aii.. huhu..

tasekM said...

faaein,
menang tang lense.
kalah tang menembak.

huhu.


.