Monday, 16 July 2012

Menembak Petang-petang

Pantai Klebang, nanti saya datang lagi....


Tepi pantai ramai  orang.
Balik dekat nak maghrib pun tak pe.

Kalau tepi tasik aku takut.
Rasa macam ada hantu tiup-tiup je tepi tengkuk....



.

24 comments:

CiKPuaNLawA said...

kirim coconut shake klebang satuuu....

tasekM said...

CPL,
meh la dtg sini.
kita belanja.



.

pB said...

takbir jer kuat kuat kat situ

Nizam.Ariff said...

tengok foto tu, teringat yang satu hari nanti matahari akan terbit dari arah barat....

tasekM said...

pb,
aku kalau takut jd gugup.
takbir pun tak tau time2 takut...

huhu.








nizam,
tapi kedudukan matahari tu mmg dah berubah.
tahun lepas.
matahari tu dekat tgh2 laut.

la ni dh antara 2 bangunan tu pulak.

ke mmg dia berubah gitu hah...?
aku tertanya2 gak nih..



.

sayadankamerasaya said...

terkesima aku Tas.... atas kecantikannya dan kepandaian ko mengetik nya.....

kapal selam tu ko tak pergi?

Telor Power said...

kat laut lah banyak puaka


eh org melaka eh? allahyarham nenek aku kg di melaka. di peringgit sana tu. lama tak jenguk kerabat2nya di melaka tu.

gadisBunga™ said...

SUNGGUH BERTUAH KO KAK SEBAB ADA AWAN KAT ATAS MATAHARI TUH. DIA PUNYA ROL SUPERBO!!

Daddy Ziyyad said...

best eh pantai klebang for photography outing? berapa jauh dari bandar hilir ya?

tasekM said...

drsinga,
tu hr dah pergi dah.
tapi masa tu menembak dgn kekanda nik abg long la.
dgn abg ngah ni blom lagi.

kali ni tak sempat.
aku dtg dh ptg nho...







telor,
tak pe.
org ramai.
kot aku kena sampuk ramai org aku bulih mintak tolong.

:)








GB,
caps lock ni marah ke apa ni beb..?

hehe.








drddaddyzz,
sebenarnya dekat.
tapi dgn jem segala.
lebih kurang stgh jam juga tu..



.

Yunus Badawi said...

wah cantik gambar ni. Semakin terer ko menembak!

Kehelan said...

subhanallah, cantiknya!

Kehelan said...

subhanallah, cantiknya!

Syed said...

Good timing nih :)

tasekM said...

yb,
masih belajar lagi bang..







kehelan,
cantik ciptaanNya...








syed,
dekat sejam juga tunggu matahari turun tu...

:)



.

j.u.l.i.e said...

aku cemburu tgk org amek gmbo lawa2 nih....hehehe

tasekM said...

julie,
jom kita menembak sesama..

:)



.

sepa said...

menarik pict...:)

Pentas Fotografi yg aku nak buat lebih kurang cam nih ler...

*ketinggian mentari. ok.
*ada org main lelayang. ok.
*ada sorang budak duduk buat sand castle. ok.

nelayan pantai tak dak eh...

sAyA said...

choppp....

yang tripod tu terpacak tak diguna nape?


aku nampak lelayang panjaaaanggggg kat belah kanan tu!!

tasekM said...

sepa,
pantai tambak ni sepa... mmg tak mandang la nelayan.
kat balik2 umbai sana barangkali ada...








saya,
memula aku menembak tepi tu guna tripod.
lepas tu aku berjalan ke belakang.
dah malas nk angkut tripod.
tembak je sbb matahari tgh bulat...


.

sAyA said...

mantap beb tangan ko tara goyang!!!

tasekM said...

saya,
pssttt... shutter laju tu.
cer pelan.
tobat goyangggg..




.

Faaein Talip Roy said...

SubhanAllah.. indahnya!

jeles haku kak oiii..

tasekM said...

faaein,
jom kita menembak kt pantai klebang...


.