Thursday, 12 July 2012

Siri Ada Hari #3



Langit memang nampak biru dalam foto eh...?
Kalau tengok dengan mata kepala... tak biru sangat sebenarnya.









.

15 comments:

Nizam.Ariff said...

kalau zoom ke pokok2 yang kering tu berlatarbelakangkan langit biru tanpa awan, sungguh bermotif foto tu...

tasekM said...

nizam,
sila crop.
hehe.

aku lebih ambik gambar wide angle sebenarnya tapi lense tak cukup wide pulak...


.

Telor Power said...

mcm tempat sang puaka hangout di situ bersama rakan2nya secara santai

tasekM said...

telor,
kan?

kot ambik maghrib2 sikit mantop tu..




.

Telor Power said...

aku suka....mcm mahu mencubanya. hehehe

tasekM said...

telor,
tapi maghrib2 takut hantulah pulek...
ko tak takut eh..?



.

Daddy Ziyyad said...

Memang boleh 'birukan' lagi langit kalau increase saturation..:)

Tapi kalau di negara negara hemisfera selatan, macam Australia/NZ, mmg best..sebab langit mmg biru..ozon layer mereka nipis..tu sebab in most of my pic masa kat sana, takyah inc saturation pun takpe..dah cun warnanya :)

Telor Power said...

tasek M

30 % sedikit takut
50 % berani
20 % punyai jiwa berani mati

sepa said...

yer yer... memang tak nampak biru. org yg nampak biru tuh, mgkn sbb dia dok bayangkan yg birubiru jeh...


*aku nampak 'purple' :)

Nizam.Ariff said...

sepa, tetiba aku nampak langit tu pink...

sindrom petang khamis kut...

tasekM said...

drdaddyzz,
betul2...

aku ada sekeping lagi yg lebih biru.
yg tu lain kes lak.
terunderexpose.

:)








telor,
aku punya takut 70%.
tu yg payah sikit tu..

keh keh.








sepa,
ko dah kenapa pulak pepel wey...?








nizam,
ni lagi teruk..

pink terus..




.

sayadankamerasaya said...

tu sarang burung ke sarang tebuan?


ko suka tembak masa blue hour tak Tas..??

tasekM said...

drsinga,
sarang burung.
burung apa ntah.
besar benar sarangnya.


blue hour tu pukul berapa beb..?
lepas subuh eh..?




.

Faaein Talip Roy said...

kekeliruan lensa namanya.. eh.

tasekM said...

faaein,
gitu eh...

:D



.