Tuesday, 3 July 2012

Susah Nak Cari

Sesungguhnya.
ND Filter adalah sesuatu yang agak sukar untuk dijumpai di Melaka.
Lepas satu kedai ke satu kedai aku cari.

Aku nak yang adjustable.
Tak ada.
Kalau nak kena order kata mamat tu.
Aku tak koser nak tunggu.

Yang ini ND8.


Kalau tak guna filter gambar tak dapat gelap gini gaya. Baru jam 7 lebih sikit masa  ni.


Harap aku ada masa nak mengadap sunset.
Yang benornya aku ni malas nak menembak petang-petang.
Manjang masa yang aku alasankan.

Heh.



.

20 comments:

Telor Power said...

adjustable memang menarik....kena grab sis hihihihi

tasekM said...

telor,
belanja la gua...

kihkih.



.

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

momen!

kira ok la nih! ;)

sayadankamerasaya said...

try cari on line

shashin ke..

Nizam.Ariff said...

kalau letak kertas warna kat muncung tu tak boleh ke? kertas turas ke, kertas kajang ke... atau jaring ikan?

sayadankamerasaya said...

Alasan satu lagi


banyak nyamuk!!

tasekM said...

khairul,
bole la...
tapi aku menyampah bila aku nk ambik gambor time tu la kereta nk lalu.

:)







drsinga,
aku tak pernah beli barang online la.
takut.

teruk eh..?








nizam,
ntah.
aku tak pernah cuba lak.
tapi kertas turas tu... tak kan la bulih...








drsinga,
betul.
lagi pun...

aku takut hantu.

kahkah.


.

gadisBunga™ said...

try la beli online wahai kakak. :D

drsinga leh jadi sifu. kehkeh!

sepa said...

tak payah carik, mem.

ia akan datang tatkala ko benarbenar memerlukannya... itu karma... chewaaah.!!!

*sebenarnya, akupun tak paham apa yg ko cari dan nak cari... aku cuma paham water filter... :p

ARIPSAMAT said...

instead of pakai filter cube try set shutter speed bagi lagi laju...dalam 1/1000 ke?

tasekM said...

GB,
aku selalu takut barang yg sampai tu tak serupa yg aku hajati.
tak de eh..?








sepa,
hehe.
aku cari ND filter sepa.. :)









arip,
ada logik gak teori tu.
bila shutter laju, aperture kecik, cahaya kurang, gambar akan under expose eh...
nnti aku cuba..


.
.

sayadankamerasaya said...

setakat ni.. aku tak pernah nasib buruk lagi..

ND filter aku ND4 jer..
nak beli variable.. err... nanti le..aku beli perpium dulu le...

Telor Power said...

aku pun belum grab lagi...mcm mana nak blanja ahahaha

tasekM said...

drsinga,
yg variable bagus eh...?
kalau nk beli satu2.
bengkok.
dia ada sampai ND400 pun ada...







telor,
ko blom grab pun tak salah nk blanja aku... keh keh.



.

Telor Power said...

adeh..... baiklah apa size OD lens??? senang aku nak modifikasikanya filter aku dgn watercolor hehehehe

sepa said...

ooo ko carik filter tuh... kalau buh kat mata orang cam sunglass la kan...!

*star filter ko tak carik...?!

-gedek! said...

uncle tau filter air paip je...

tasekM said...

telor,
water color?
maleh kawan.

:p








sepa,
hah.. yg tu la...

filter apakah itu sepa...?








gedek,
heh.

comelnya uncle nih..


.

Telor Power said...

kehkehkeh

tasekM said...

telor,
*buat muka muncung2*

:p




.