Friday, 31 August 2012

Bagi Makan



Bukan Mi Kari.
Tapi Nasi Goreng bubuh togeh.

Kepercayaan mereka.
Kita kena hormati.

Sambutan hari apa eh malam tadi...?
Hantu Merdekakah..?




.

18 comments:

Nizam.Ariff said...

ada 3 mangkuk tu... cukuplah untuk korang bertiga. Apa lagi, bila line clear ko bedal la...


colok tu ko cucuk kat tanah buat halau nyamuk...

tasekM said...

nizam,
ko teringin eh...?

aku tak.

hehe.




.

Nizam.Ariff said...

aku teringin buah oren...

dia tak letak eh? biasanya ada...






kerr.... ko dah bedal oren tu ?
huh!

sepa said...

bila tengok gambar, aku terkesima dengan bokeh dan compo...

...tapi...

bila ko tulis mi kari (baca Maggi kari), tersenak perut tergelak. sempat lagi tuh.! Maggi tuh sesungguhnya sarapan bos besar. hahaha


:D

hantu makan oren cicah garam. :p

tasekM said...

nizam,
aku tak berahi ke buah oren.
tapi kot buah naga mau jugak aku fikir 2 kali nk ambik bawak balik ke tak...

keh2.










sepa,
ko tgk mangkuk berisi togeh bersepah2 tu tak fikir mi kari ke..?

hehe.

tapi seriyes beb.
dlm tu ada nasi.
nasi goreng la aku syak...

hantu memilih ni jam.
keh2.


.

sepa said...

mi kari kena buh banyak togeh ke.?!

ko tak ajar pun.!

hairul392 said...

hantu mcmana nak makan.. tak lengkap hidangan. sudu, air, pencuci mulut tak ada.. cuma pencungkil gigi jer ada.. hehe

Dr Singa said...

kalau dia lompat lompat ikut ko balik... ko tampal kertas kat dahi dia tas!!



eniwey...
cantik beb!!

tasekM said...

sepa,
aku la yg suka banyak togeh.
org lain tak tau la... :)








hairul,
utk kucing kot nih...

keh2.








drsinga,
aku tampal pad bulih..?

kah2.


.

gadisBunga™ said...

hantu lapor.

Nizam.Ariff said...

bila aku tengok balik gambor tu, aku ada terfikir camner ko ambik gambor tu ...

takkan ko duduk bersimpuh ala pompuan melayu terakhir di atas tembok tu kut..


ko bercelapak macam naik beskal eh?
atas tembok simen kasar pecah-pecah lak tu?...eewww..

sepa said...

TM,

apa khabar dak Dino sekarang.?! lama nar rasanya tak dengar brita dari dia.! dia ada jemput ko ke open house, tak.?! kalau ko ke open house dia, sampaikan salam aku ar...

Telor Power said...

masa shoot tu nampak menyelerakan tak?

tasekM said...

GB,
hantu nk nasi goreng ni jam.
tak nk buah limo dah..

:D







nizam,
aku talakan kamera tang situ je.
mencangkung tepi longkang.
ko pehal lak sampai nk kena mencapak..?
imaginasi dasyat nho..

:p







sepa,
kat blog ko, dino tanya khabar ko.
kat blog aku, ko tanya khabar dino.

korang 2 ni gay eh..?

:p








telor,
tak pun.
kalau aku cakap apa yg aku rasa terguris lak hantu.
aku simpan je la dlm hati.

:p


.

eLL said...

nape tak dihidangkan ketupat rendang lemang dll kpd hantu raya tersebut.

tasekM said...

ell,
tu utk hantu melayu kot..
ni hantu ci_ne.

hehe.



.

Telor Power said...

terguris konon....cakap je la takut antu kaco ko n sampok2 . ayat kaber line sangat cemerlang la.

boleh digunapakai ni ha ha ha ha

tasekM said...

telor,
kah2.

ayat mau manes...

:p



.