Monday, 24 September 2012

Bao Tang Chung Tich Chien Tranh

atau War Remnants Museum.
Ho Chi Minh City.

Banyak foto.
Aku upload sikit-sikit la ye...



Bilik yang digunakan oleh tentera Amerika untuk memancung kepala orang Vietnam.


Nampak tak lubang pada tempat pemancung tu..?
Ok.
Depa letak tengkuk dalam lubang tu.
Prap... Pisau yang belah atas tu dijatuhkan.
Kepala yang terpancung akan tergolek masuk dalam bakul rotan bawah tu.
Dan kemudian.
Kepala-kepala dicampakkan ke dalam lubang macam perigi belah kanan tu.

Kejamnya Amerika.
Huh~




.

14 comments:

Dr Singa said...

bukan 'zinggg ... bedebup ...' bunyinya ..??

j.u.l.i.e said...

yakkkkkssss....sgt kejam...
mcm potong ayam jek

tasekM said...

drsinga,
ye.
ye.

itu bunyi yang tepat.
prap tu mcm bunyi tengkuk kena pulas, kan..?

kah2.
aku salah bunyi...








julie,
sgt2 kejam.
aku sedih...!!!


.

Nizam.Ariff said...

ada hantu ngikut ko balik naik sampan tak?

amn said...

dia lock tak guillotine tu, hesh seriau, buatnya ada yg tersampuk tadah leher...zuuuup..


Telor Power said...

ada conten tasekM was here tak kat alat pemancung tu ataupun di bakul tu?

kehkehkeh

CiKPuaNLawA said...

ia mengerikannn...

tasekM said...

nizam,
muzium ni kat saigon aka ho chi minh city je.
tak payah naik2 sampan segala.
aku pi naik bas je..







amn,
aku tak check pulak dia lock ke tidak...









telor,
kah2.
tak koser...








cpl,
sgt2...


.

gadisBunga™ said...

susah susah je nak buat mesin pemancung bagai. pakai pedang samurai macam jepun tu kan ke labih senang?

*

pic, lighting, angle - lawo.... :D

tasekM said...

GB,
jepun lagi jahanam, kan..?



.

my360finder said...

tas

ko x intai lam bakul tu

kot kot ada saki baki kepala yang tertinggal

tasekM said...

my,
intai kak.
takde apa rasanya...



.

sepa said...

ko tak bawak balik souvenier tengkorak, kan.?! :p

tasekM said...

sepa,
ko nak ke..?

haha.


.