Wednesday, 5 September 2012

Pelakon Pentas Dunia



Aku suka  street photography.
Merakam wajah-wajah manusia dengan pelbagai aksi yang terzahir dan cerita hidup yang tersorok disebaliknya.
Namun ianya bukan mudah.
Kerana ramai yang tidak suka diri mereka terakam di lensa kamera.
Termasuklah aku sendiri.

Maka.
Aku beli lensa panjang.
Dan mengintai dari jauh.

Hehe~





.

19 comments:

Dr Singa said...

lensa baru lagi kah ...?

cantik beb!! gambar tu

tasekM said...

drsinga,
tidak beb.
lens lama.
lens penembak bulan tu.

sekarang tengah simpan duit dlm tabung.
hajat dihati nak upgrade kamera.
mengidam juga makro lens.


.




.

Telor Power said...

lensa panjang huhuhuhuhu pinjam!

tasekM said...

telor,
nikon dgn canon mana bulih kawen... keh3.



.

Nizam.Ariff said...

ni yang aku nak beli muncung yang panjang2 ni....


tapi kena betulkan dulu kamera.. huhuhuhuu

tasekM said...

nizam,
beli la.
muncung panjang cap tamron ni tak mahal mcm cap lain.

ye.
ye.
senapang tu kena pi repair dulu..




.

eLL said...

eh gambar saya buruk kalo candid. baik bagitau dulu nak sengih siap2 sebelum tembak ye. haha.

btw, cantiknye gamboooo

pB said...

sib baik hari ni tak ada gamabr makanan

kalau tidak , kurus pahala posa kak pB macam semalam

PUTUBAMBU said...

awesome!

tasekM said...

ell,
baiklah... :D







pb,
puasa ke...?
alaaa... mintak maaf banyak2 kak...







putu,
tq.



.

CiKPuaNLawA said...

oooo... skodeng eyhh....ahahaa...

santek ..

en_me said...

naiss ye TasekMe tuu.. ehhee

Telor Power said...

mcm tu tukarpakai camera 1 set BOLEH?

sepa said...

itu macam dak Mael 'Ombak Rindu'... hehehe...

*panjang manerpun ko pun lense, ko takkan berjaya tembak aku candid. :P

sudipVSsenduk said...

Tak baik m'intai... Nnti mata tembel baru tau

Syed said...

I pun suka street photography.
Betul tu, kena hati2 masa nak aim lens kat subjects....
More photos please. Can? :)

tasekM said...

CPL,
ambik dekat2 kang takut kena beliak mata... :D








me,
tq me yg ittewww...








telor,
kamera ko lagi mahal dr kamera aku beb.
aku guna 3100 je.
dslr paling koman.

hehe.







sepa,
ko jgn sepa...
aku dtg miri kang...

:p








sudip,
keh keh...








syed,
baik.
doakan saya rajin menembak.

:D




.

Telor Power said...

TM : sama lah cuma brand saja lain

Faaein Talip Roy said...

tak suka juga dirakam..
suka merakam aje..


perghh... nak lensa panjang jugak..
=(