Friday, 21 September 2012

Sungai Mekong

Sungai Mekong.
Antara tempat yang banyak memberi kesan emosi pada saya.
Sepanjang saya di Vietnam.

Saya sebenarnya punya banyak cerita dalam kepala.
Yang tak terungkap dengan kata-kata...




Sesak dengan sampan-sampan.
Ibarat teksi-sungai.

Benar.
Kehidupan mereka sukar.

Maka.
Bersyukurlah kita....



.

12 comments:

Dr Singa said...

domam domam pun gigih ko naik sampan eh!!

aku suka gambar seken!

gadisBunga™ said...

suke gambo fes!

dahsyat angle kak tas sekarang!

faizfiza7882 said...

Ngeri siot nak naik sampan yg kecik kecik tu..sungai takde buaya kan? :)

pB said...

dah makin pandai engko menembak

tasekM said...

drsinga,
aku rasa gambar tu aperture besor nho.
tapi dh mmg tak larat nk ubah setting segala.
demam menggila.









gb,
aku guna 35mm.
bila fokus kat mamat kayuh sampan tu.
yg belakang auto blur.
aku sepatutnya guna aku punya wide angle tapi tak larat nk tukar lens dh masa tu...








drdaddyziyyad,
aku yakin je.
sbb aku yakin kat budak kayuh sampan tu... :)

ntah.
silap2 ada doc...








pb,
main petik je kak.
demam tgh mencanak.
ambik gambar pun mcm tak de jiwa je.. huhu.


.

Nizam.Ariff said...

sana hujan ke?

siap pakai baju hujan tu...

tasekM said...

nizam,
ye.
renyai2...

nasib baik tak lebat.
kalau tak satu habuk aku tak dapat menembak..



.

Telor Power said...

yaw....

kalau letak lagi 2, 3 keping gambar ketika naik sampan mesti tambah seronok mata aku lihatnya.


terbaek ar pic mula2 tu.



*bersyukur itu harus ada dalam jiwa

amn said...

ppastinya handal berenang....

tasekM said...

telor,
hujan la masa tu.
nk ambik gambar punyalah seksa.








amn,
dia org la.
aku haram tak reti...


.

sepa said...

teringat zaman kanakkanak, itu jam sarawak masih tak dak jalanraya dan jambatan. ruper nih ler kehidupan.

aku. kalau aku la kan. bila duduk dalam sampan aku suka nyanyi lagu 'row row row your boat, gently down the stream...' (dan terus nyanyi, berhenti bila sampai di tebing.)... hehehe

tasekM said...

sepa,
akukan.
selalunya mabuk kalau naik sampan ke.. bot ke...
tapi kat mekong sikit punya steady la...

haha.



.