Thursday, 29 November 2012

Choi

Ini senapang. Budak MC kata.



Pagi tadi.
Aku pergi beli nasi lemak.
Makcik jual nasi lemak tu tanya aku, 'Kau naik kereta apa..?'.
'Kancil..' aku jawab.
'Tadi ada budak muka macam kamu. Bawa kancil gak. Accident  dekat depan tu...'.

Choi!


.

21 comments:

Dr Singa said...

tang namakah muncung senapangnya DakMC oiii...

best kan ada budak kecik ni boleh buli buat light trail..

tasekM said...

drsinga,
senapang kontot gamaknya.

:D



.

Nizam.Ariff said...

gambar tak ada kena mengena dengan cerita ek?

jenuh aku fikirkan nih... huh...

tasekM said...

nizam,
mmg tak ada.
kah2.


.

gadisBunga™ said...

MACAM BIRIBIRI. HEHEH!

Siti said...

gambar tu mcm org merangkak guna lutut, tongkat ngan tangan. tak nampak rupa senapang pon! hahaha...

sepa said...

ngeri eh dengar...!
adakah itu premonition, atau,
dejavu... atau klise seorang makcik jual nasik lemak.!?


.
adakah gambar senapang itu jugak sebuah tamsil kepada ungkapan makcik itu...?!!!

.

:)

tasekM said...

GB,
biri2..?

kah2.







siti,
bangsa tak reti melukis...



.

hanie said...

oh..senapang. ingat dia lukih akak tadi..

hahahahahah





okbai

tasekM said...

hanie,
ko ingat aku spongebob bentuk 4segi?



.

eLL said...

alamak, kancil je ke yg selalu kena? tak jugakkkkk

amn said...

budak kancil tu cedera tak?

amn said...

satu lagi, dia accident lepas beli nasi lemak?

tasekM said...

ell,
tak.
kebetulan budak tu bawa kancil.
dan kebetulan juga muka mcm aku..






amn,
ntah.
aku tak tanya pulak.
aku ni bangsa tak suka menanya...


.

the malay male said...

mintak simpang la ye

tasekM said...

malay male,
ye.
mintak simpang.
seram juga aku pagi2 org dh cakap gitu...


.

CiKPuaNLawA said...

ade tengok tak makcik jual nasik lemak tu mukanya...

kot2 sama dengan makcik karipap yang jual kat asrama budak lelaki ikot tingkap koridor belakang... hehehe...

Lady Windsor said...

makcik tu choi betul mulutnya kan..kalau akak jadi ko tas, akak choi kan mulut makcik tu..

tasekM said...

CPL,
cis... seram pulak aku beb... kah2.








LW,
kah2.
mulut org melaka mmg gitu kak...


.

Lady Windsor said...

oo ya ke..dah acane lagi nak jawab kan..bior je la...

tasekM said...

LW,
bior je.
aku rasa dia saja bersembang.
tak niat apa pun.. :)



.