Saturday, 22 December 2012

1000 Ke Atas

Tak puas hati tang pisang. Tak berapa nak  sharp.  Setuju...?


Ingatan buat diri aku sendiri.
Juga buat kawan-kawan yang juga punya minat yang sama.

Untuk ambil gambar haiwan.
Terutama yang bangsa tak reti duduk diam.
Shutter speed  terbaik adalah 1000 dan ke atas.

Aku ada banyak gambar haiwan yang aku kategorikan sebagai gagal.
Gambar tak  sharp.

Tidak mengapalah.
Kita belajar dari kesilapan.
Belajar dari pengalaman.




.

17 comments:

sepa said...

sesisir ko guna tuk umpan dia... kesian pisang dirobekrobek... hehehe

Syed said...

Setuju. Perlu speed yg laju.

Imho, fokus adalah tupai dan tupai itu sharp. Therefore foto anda adalah sukses :).

Lady Windsor said...

pada aku dah sangat sharp tu..maybe sebab mata aku kabur kot yer..

Nizam.Ariff said...

shutter speed aku tak boleh laju dari 1/125... kalau tak nanti ada garisan hitam kat dalam foto tu... huhuhuhu...

CiKPuaNLawA said...

hehehe... tak pernak tembak haiwan lagi....

pisang yang tak berbuah dua kali di tebuk tupai.... ehheee...

Dr Singa said...

sharp per!!!

bercahaya mata!!

tasekM said...

sepa,
bukan aku yg umpan.
org lain.
aku tumpang tembak je.. :)

mana pergi bro..?
lama hilang...







syed,
terima kasih bro.







LW,
tang pisang tu kurang sikit la kakak... :)








nizam,
pi la repair.
aku syak tak mahal la...







CPL,
nampak sedap pulak pisang tu.
rasa nk buat cekodok.








drsinga,
tang pisang ada sikit kurang.
aperture besor nho dan mungkin faktor parkinson.

hehe.


.

Faaein Talip Roy said...

yeah belajar dari kesilapan. noted.

hanie said...

untunglahhhh...ade camera gantung kat leher.. ai pakai camera pakai filem jekkk..






*ade rasa nak lastik dahi bace komen tu? hahahahah larik!

ASH said...

okay...nanti aku try pulok...
aku tak pandai lagi ni...
jenuh ngingat..
ade jer yang tak kena...
.
.
.
orang suruh masuk kelas...
aku ngelat jer kerojer nyer..

ASH said...

gambar kamu menarik...
nak kata tak sharp, sharp juger..
nak kata sharp bebeor....errr rasanya ada lagi yang lebih sharp..
.
.
.
.
camaner tu..hahahaha

Daddy Ziyyad said...

Haiwan yg paling senang nak tangkap gambar dan kebarangkalian nak blur amat rendah, ialah SIPUT.

~bahaha

tasekM said...

faaein,
ye adik.. :)







hanie,
rasa nk ku cucuk bibior botox ko tu... hehe.








kak ash,
aku pun haram tak pergi kelas pun kak.
aku belajar di mana2.
dr buku la.
dr utube la.
dr blog la..







drdz,
kan.. haha.


.

ARIPSAMAT said...

cantik...subjek tupai kan? makanya sharp n thumbs up...:)

tasekM said...

arip,
haah.
ok.
tq bro..


.

amn said...

oo ni dari zoo hari tu...

tasekM said...

amn,
ye.



.