Wednesday, 20 February 2013

Mini Malaysia

Katanya berwajah baru.
Maka aku masuk.

[Masa aku nak pergi ni Suparjo sms bagitau dia dah ada kat Jonker Walk. Dia tanya pasal kedai buku yang   rare. Apa yang  rare  itu kena tanya dia. Aku tak tau kedai tu. Kalau kedai Kepsi aku tau ;p]

Setelah sekian lama aku sangat sedih dengan keadaan Mini Malaysia yang amat teruk sewaktu di bawah pengurusan No_rAni_za Idr_is.
Sekarang ni pengurusan baru.

Wajah memang baru tapi masih dalam proses baik pulih.
Ada yang dah siap.
Ada yang masih belum.


Rumah Selangor.


Rumah Johor.


Yang ni Rumah-tak-ingat-nama.


Ada persembahan kebudayaan juga. Brader hensem tu adalah pengunjung yang ditarik naik ke pentas untuk menari sama. Yang sebelah tu wife dia.


Banyak lagi gambar.
Tapi macam biasalah.
Aku malas nak up load.

Satu yang aku puji dengan orang Melaka.
Pantang di ajak menari.
Mau sesaja...



.


12 comments:

Siti said...

1st and last aku pi mini malaysia thn 1990. masa cuti sekolah ayah aku bawak berjalan keliling semenanjung malaysia.

Dr Singa said...

aku last gi situ..
masa aku derjah 6

zaman tok adam!!!

aku kan..
dah serik kalau ada nari-nari ni.
dah pernah kena tarik..

malu mak nok!!!

tasekM said...

siti,
zaman kita sekolah MM adalah sgt cantek tapi bila NI ambik alih... amatlah tak terurus.

sedih.








drsinga,
kannnn... aku pun bangsa malu.
tak reti menari la kata.
tapi org melaka rata2nya sporting habis...



.

Mohd Pk said...

tak pernah lawat sini, setakattgk signboard jea

CiKPuaNLawA said...

saya nak buat edisi tshun melawat melaka...

sila jadi petunjuk jalan...

hehe..

Daddy Ziyyad said...

Kena tambah koleksi rumah di situ...Rumah Indon...Rumah Bangla...Rumah Nepal..

ASH said...

Tak pernah pi lagi kut..heheheh
.
.
walaupun dah berpuluh kali datang Melaka...hehehe
.
.
.
Rumah yang ko tak ingat nama tu macam Rumah Orang Melayu Pulau Pinang jer... aku agak la.
macam rumah Tok Lang aku di ceruk Tok Kun gaya strukturnya.

tasekM said...

mohd.pk,
org yg minat benda2 warisan mcm aku... tempat ni bg aku best.

:)






CPL,
boleh... :)







drdz,
kannn... haha.
baru ramai sikit pengunjung MM.








kak ash,
ye kot.... aku betul2 lupa.


.

Nizam.Ariff said...

tak pernah aku pergi

sepa said...

kepala aku jugak terang... layakkah aku dipanggil "Brader hensem", jugak. hehehe...

tasekM said...

nizam,
aku suka tempat nih.






sepa,
tak terang pun ko mmg hensem.. :)


.

elly nadyra said...

last pi sini masa zaman belajar hahahahhaha