Wednesday, 13 February 2013

Seksa

Boleh tahan seksa juga nak ambil gambar air lompat-lompat nih.
Ye la.
Kamera kita DSLR paling cikai.
Fokus 11 titik je.






Ada huruf S la. Mana datang entah...



Ni yang rasa nak angkat yang 39 titik nih....



.

25 comments:

Dr Singa said...

tabik 143 kali Beb!!!

gua lom sampai tahap ni!!!

tasekM said...

drsinga,
kamera ko canggih beb.
sekali petik harus berhasil.
aku nih 14 kali petik baru jadi.

kah2.



.

gadisBunga™ said...

macam jeli!

CiKPuaNLawA said...

ahhh.... hebat.....

sepa said...

awesome.!

:)

Siti said...

mantop oi...


s tu mane dtg ha???

the malay male said...

wow..teruja

Daddy Ziyyad said...

kena setting flash & background utk 'water droplet photography' ni..dulu ada belajar, tapio sampai sekarang saya tak prektis prektis...bahahaha

DrSam said...

kamera cikai, jurugambar kreatif. Hasilnya...Spot on!

tasekM said...

gB,
jeli tawar eh... :)







CPL,
nak menunggu air menitik tu letih juga.
heh~







sepa,
tq bro...








siti,
ntah.
pantulan apa ntah la ti...








TMM,
nk repeat tapi nk menunggu air tu mcm malas pulak.
haha.


.

tasekM said...

drdz,
ye. saya dh study kat youtube.
masalahnya kamera cikai ni bila guna flash shutter speed tak bulih pergi lagi laju dr 1/125.
tu yg aku menderhaka tu.
yg ni tak guna flash pun.

haha.







drsam,
cuma seksa sikit la doc sbb focus spot kita sikit.
gambar manjang nk blur..




.

Nizam.Ariff said...

ye la ... aku punya shutter tak boleh sampai 1/2000 macam ko punya...maksimum untuk elok cuma 1/125 je. Takpe la, aku ambik gambor hantu waktu malam je la...

Nizam.Ariff said...

Chupp!!!!!

gambor no.2 tu bukan tunjukkan huruf 'S'.

aku syak tu nombor '5'..

cer ko shoot 3 lagi gambor camtu, mana tau naik 3 lagi nombor cantik baekkk punya, tak payah nak cari lembing purba atau busut jantan dah...

keh keh keh...

Lady Windsor said...

tskk!! aku kena appointment dengan ko la Tas..ajak akak cemane nak hambek ayo lelompat tu..

tasekM said...

nizam,
mana tau 2000? aku terlupa delete exifkah?







nizam lagi,
helo.... ni apa kes nombor2 nih...? ingat.... neraka tak ada air-cond ok!

:p








LW,
bulih je... :)



.

sudipVSsenduk said...

'S' tu maksudnya Sudip Senduk...
i lap u

tasekM said...

sudip,
ai lap yu tu..


.

NM03 said...

terbaik beb!!!

Wak Gelas™ said...

kak TasekMe, kalo nk amek gmbr mesjid selat sila amek dari sebelah kiri masjid, pastikan matahari terbenam kurang lebih bakang mesjid yee.. insyaAllah xyah terlompat2 kalo dpt tangkap sunset nnti.. ingat kat wak sudahh ;-D

tasekM said...

nm,
tq beb...







wak,
terima kasih atas pedoman wak. nnti saya cuba...



.

Brader Black said...

Angkat D3 pun cukup kak. Dia punya shutter macam machinegun.

p/s: S for Suparjo :p

tasekM said...

BB,
D3 tu full frame. lens aku semua croped. dia tak ngam.


my suparjo is back!
yuhuuu...



.

ASH said...

hehe...S pun dah boleh di tangkap ni.
hebat ko Tas!

cimöt said...

perghhhhh!! cikai2 pom gempak nak mapuh gambor iye!

bpe speed ni?

tasekM said...

kak ash,
tak sengaja tu kak... haha.








cimot,
errr... tak ingat la beb.
hehe.
tapi lebih 500 kalau tak silap.


.